Wanneer is het genoeg?

Grenzen stellen, wie worstelt er niet mee? Wanneer is het genoeg en wanneer zet je gewoon nog even door? Wanneer wegen de leuke kanten nog op tegen het doorzetten en wanneer is het echt niet leuk meer? Wanneer durf je je gevoel van onvrede te volgen en wanneer mag jouw ratio hier nog argumenten tegen in brengen?

Gisteravond trad DJ Hardwell voorlopig voor het laatst op. Dit laatste optreden was direct ook een heel bijzonder optreden, want speciaal voor het Amsterdam Dance Event werkte DJ Hardwell samen met het Metropole Orkest. En man oh man, wat zie ik vanochtend een hoop gave filmpjes op social media langs komen!

Des te meer respect heb ik voor DJ Hardwell, oftewel voor Robbert van de Corput. Op vrijdag 7 september heeft Robbert besloten om voor onbepaalde tijd te stoppen met optreden en het uitbrengen van muziek als DJ Hardwell, zodat hij weer ruimte heeft om zichzelf te zijn.

Ruimte om weer Robbert te zijn

Zoals in het artikel in het NRC zo mooi beschreven staat, zegt hij “Door 24 uur per dag Hardwell te zijn, blijft er te weinig energie, liefde, creativiteit en aandacht over voor mijn leven als een normaal persoon.”. Robbert geeft aan dat hij als kind droomde van het leven dat hij nu leeft, maar dat hij zichzelf beter heeft leren kennen door de jaren heen en dat hij nu meer tijd wil doorbrengen met zijn familie en vrienden. Daarom heeft hij besloten zijn agenda vrij te maken voor onbepaalde tijd “om zo helemaal bevrijd te zijn van doelen, interviews, release data en dergelijke”. Zijn carrière voelde te veel als een “eindeloze achtbaanrit”. Hij hoopt door vrij te nemen zijn creativiteit te voeden en te kunnen reflecteren op wat er gebeurd is de afgelopen jaren.

Nogmaals, diep respect voor Robbert van de Corput. Want wanneer zoveel mensen jou graag zien optreden en fan van je zijn, is er veel kracht en moed voor nodig om toch voor jezelf te kiezen en niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Verwachtingen van de fans, maar ook van clubs, management en personeel dat afhankelijk is van jouw optredens. Dikke pluim dus voor Robbert van de Corput, alias DJ Hardwell. Ik hoop dat hij hiermee een inspiratiebron kan zijn voor iedereen die worstelt met grenzen stellen. Je mag dus voor jezelf kiezen. Dat toont geen zwakte, dat toont juist kracht en moed!

The Stressmanagement Company wenst Robbert van de Corput veel geluk, positieve energie en ruimte om zichzelf weer terug te vinden!

Lees de hele aankondiging om te stoppen als DJ Hardwell op zijn Facebook pagina hier:
“Hello world,

Ever since I was a little kid I dreamed of the life I live this very moment. A life filled with music, real human interaction and the freedom to express myself in the purest form I know.

I have grown from an ambitious kid with everything to gain into the 30-year old I am today whilst evolving as an artist with triple the speed of my aging process. Over the past few years I’ve come to know myself better and better and over time I realized that there’s still so much I want to share with my family and friends, so many roads I’d like to explore, but being Hardwell 24/7 leaves too little energy, love, creativity and attention for my life as a normal person to do so.

This is why I have decided to clear my schedule indefinitely to be completely liberated from targets, interviews, deadlines, release dates, etc. I’ve always dealt with all the pressure that comes with the heavy touring schedule, but for now, it felt too much, like a never ending rollercoaster ride. I always try to give myself 200% and in order to keep doing that, and feeding my creativity, I need some time off to be me, the person behind the artist and reflect on everything that happened the last few years. That means my touring schedule has ended yesterday on Ibiza on September 6th, 2018 with a bang. However, I will still do my All Ages show in the Ziggo Dome during Amsterdam Dance Event on the 18th of October 2018.

I’ll keep making music and I will never let go of it and will always aim to continue to connect with my fans through it.

Last but not least I want to thank every single one of my fans for the support so far. It is your love and dedication for all I’ve put out there that helped me evolve in more ways than I ever could have imagined, and I realize that I do owe everything to you all. My sincerest hope is that we will be able to continue this journey together. I want to come back stronger than ever, but for now, I’m just going to be me for a while.

Robbert

Share