Sophie Rutgers - Oprichter

Sophie Rutgers - Oprichter

Wij helpen jou graag vanuit passie en ervaring. Passie om anderen te laten groeien en eigen ervaring dat kritisch in de spiegel durven kijken, je zoveel verder kan helpen. Dat is ook eng, kan confronterend zijn, en werkt voor iedereen op zijn eigen manier. Wij helpen jou graag om antwoorden te vinden op jouw hulpvraag, op jouw manier!

Scroll naar beneden voor Sophie’s persoonlijke verhaal.

“Interessante spreker, met sprekende voorbeelden en wat oefeningen.”
“Goed verhaal (opbouw, logisch, storytelling, eigen ervaring, theorie, alle elementen om het voor iedereen boeiend te houden, interactie). En een boeiende en inspirerende spreekster!”
“Leuke sessie! Veel interactie. Mooie balans tussen praktijk en MBTI theorie.”

deelnemers

OPP Alumnidag MBTI 2017

“Ik heb bij The Stressmanagement Company een burn-out traject gevolgd. Pluspunten vond ik de duidelijkheid, het wijzen op mogelijkheden, het goed kunnen luisteren en doorprikken van iemand. In het kort, een zeer heftige maar ook prettige ervaring. Mijn klachten zijn voorbij en ik geef het traject een 9.”

Remco Fens

werkzaam als werkvoorbereider in bodemonderzoek

Werkwijze
In mijn werkwijze staat het ontwikkelen van zelfleiderschap centraal. Voorbeelden van methoden die ik graag gebruik zijn oplossingsgericht coachen, MBTI, de cirkel van 8, en ontspanning door inspanning.

  • Ontwikkelen van Zelfleiderschap 90% 90%
  • MBTI: Myers-Briggs Type Indicator 80% 80%
  • Ontspanning door inspanning 50% 50%

Mijn Persoonlijke verhaal

Een mooie carrière

Ik ben Sophie Rutgers, 40 jaar oud. Ik heb 11 jaar bij Randstad en haar verschillende bedrijven gewerkt. Zonder vooropgezet plan kwam er eigenlijk steeds weer een nieuwe uitdaging voor me voorbij. Van operatie naar de Holding, van nationaal naar internationaal, steeds een stap vooruit. Fascinerend was mijn baan als expat bij Randstad Japan. Ik woonde in Tokyo en werkte als enige buitenlander tussen de Japanners. Een zware baan, maar ik zat helemaal in mijn element in deze andere cultuur!

Op zoek naar work-life balans

Verbinding maken en het team laten groeien waren mij op het lijf geschreven, maar de lange uren en intensiteit van het werk als expat vergden ook veel energie. De projecten waren succesvol dus ik ging er vol voor. Ik wilde alles mee maken en had geleerd niet te zeuren en door te zetten. Toch besloot ik bewust om na afronding van mijn opdracht terug te gaan naar Nederland. Ik wilde een betere work-life balans. Alleen maar werken zoals de Japanners doen, paste niet bij mij.

Toch ging het mis

In Nederland wilde ik de batterij weer opladen, dus ik had gekozen voor een baan in een warm bad. Genoeg uitdaging maar ook tijd om even bij te komen. Eenmaal hier liep het anders en kwam ik in een burn-out terecht. Na de aanvankelijke boosheid en ontkenning, bleek het een goed moment om mijzelf en mijn (werkende) leven onder de loep te nemen. Voor mij was het belangrijk om te kijken naar welk aandeel de omstandigheden, maar ook welk aandeel ik zelf had in mijn burn-out? Door heel kritisch in de spiegel te kijken, heb ik een aantal automatismen kunnen aanpassen waardoor ik nu daadwerkelijk gelukkiger ben. Dat klinkt makkelijk op papier, maar het was een zware weg van onzekerheid en twijfel naar langzaam weer mezelf terug vinden. Ik zeg wel eens dat ik nu een verbeterde versie van mezelf heb gevonden. In mijn kracht, maar zonder hierin door te slaan. In balans, door te vertrouwen op mezelf en grenzen te stellen.

Mijn droombaan

Vier jaar verder heb ik besloten om me volledig te richten op dat waar ik goed in ben én waar ik het meeste energie van krijg, namelijk mensen laten groeien! Het geeft mij een kick als ik mensen aan het denken kan zetten, als ze de klik maken, ze stappen durven zetten (groot én klein), en ze weer blij worden. Daarom heb ik toen mijn diploma in Coaching behaald, ben ik MBTI gekwalificeerd, en zet ik graag mijn trainings- én burn-out ervaring in om jou te helpen. Door jou te laten inzien wat jij zelf aan jouw situatie kan doen. Je hebt niet in de hand wat je overkomt, maar wel hoe je er mee omgaat.

Vertrouwen én direct

Je hebt aan mij een coach en trainer die haar vak verstaat. De theorie fungeert als basis, maar intuïtie en ervaring vullen aan. Je werkt met iemand die verschillende zakelijke omgevingen begrijpt door ruime ervaring in het bedrijfsleven. Je werkt met iemand die weet hoe het is druk te ervaren en hoe moeilijk het is de hulpvraag te stellen. Iemand die naar je luistert en weet hoe zwaar het kan zijn. Iemand die je aanspoort om in beweging te komen, letterlijk én figuurlijk. Iemand die je een spiegel voor houdt en met je mee kijkt. Iemand die je steunt in je zelfonderzoek en je helpt bij het vinden van antwoorden.

De zee als inspiratie

Klanten voelen zich bij ons snel op hun gemak waardoor zij zich open durven opstellen in het gesprek. Zij waarderen de scherpe vragen en openheid, die hen tot nieuwe inzichten brengt. De mogelijkheid om (één van) de sessies of een deel van de training al wandelend in de duinen of op het strand te laten plaatsvinden, geeft rust, energie en inspiratie tegelijkertijd. Net waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Enthousiast en in balans

Naast werken breng ik het liefste tijd door met mijn gezin. Doe ik leuke dingen met familie en vrienden, bij voorkeur lekker buiten en in beweging of binnen met lekkere hapjes aan de grote eettafel. Ik sport graag, houd van reizen, koken en de zee. En ik ben nog steeds gek op Japan!