Doe mee met de Week van de Werkstress 2018!

Over een maandje is het alweer zo ver! Van 12 tot en met 15 november 2018 vindt de vijfde Week van de Werkstress plaats. De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan hoe je de symptomen van werkstress herkent en wat de gevolgen zijn van werkstress. Dit jaar ligt de focus op preventie en het vergroten van werkplezier. Vanuit de overheid is de organisatie uit handen gegeven aan OVAL, de branchevereniging voor duurzame inzetbaarheid. Zij organiseren, in samenwerking met TNO en het ministerie van SZW, een reeks aan activiteiten en dagen iedereen uit om (weer) mee te doen en om aan te sluiten bij de Week van de Werkstress.

Waarom ook al weer?

Omdat er veel te veel mensen zijn die burn-out klachten ervaren. Burn-out klachten ontstaan na te lang en te veel stress. Helaas is het aantal in 2017 weer toegenomen: één op de zes werknemers had in 2017 last van burn-out klachten.

Dit moet stoppen! Draagt u ook uw steentje bij?

Dit kunt u doen door in de Week van de Werkstress met uw medewerkers preventie van werkstress op de agenda te zetten door plezier op de werkvloer centraal te stellen. Op de website van de Week van de Werkstress vindt u hiervoor allerlei gratis hulpmiddelen.

Geeft u de organisatie en begeleiding liever uit handen aan een professional, dan staat The Stressmanagement Company voor u klaar met een mooie menukaart vol met trainingen en workshops! Vanuit de missie “een burn-out vrij Nederland” staan wij natuurlijk jaarrond voor u klaar. Tegelijkertijd willen wij onze diensten nog laagdrempeliger maken tijdens deze campagneweek, dus boekt u een training of workshop ín de Week van de Werkstress kunt u rekenen op een mooie korting van €50!

De Menukaart van The Stressmanagement Company

1) “Better Safe than Sorry”
Ook zo geschrokken toen uw medewerker belde, dat hij zich ziek moest melden omdat het echt niet meer ging? Met deze training voor leidinggevenden zullen uw managers echt preventief leren managen en sturen. Door algemene signalen te combineren met persoonsafhankelijk gedrag, kunnen leidinggevenden na deze training precies zien wanneer positieve stress bij hun teamleden omslaat in negatieve stress. Dit is namelijk het moment dat je in gesprek zou willen gaan met jouw medewerker. Niet pas wanneer hij of zij jou vertelt dat hij of zij het niet meer trekt. Proactief omgaan met stress voorkomt ellende, productiviteitsverlies en een hoop kosten. Tegelijkertijd levert het meer kwaliteit én werkplezier op!

2) “Rijkdom der verschillen”
Waarom kan je met de ene collega lezen en schrijven en lijk je die andere collega maar niet te begrijpen? Tijdens deze training, gebaseerd op Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), krijgen de deelnemers op energieke en interactieve manier meer inzicht in het persoonlijkheidstype van henzelf en van hun teamleden. MBTI helpt om de persoonlijkheidsverschillen tussen teamleden vanuit de positieve kant te benaderen. Hierdoor is MBTI een perfecte basis voor verbetering in communicatie, verandering, probleemoplossing, besluitvorming en conflicthantering. Afhankelijk van de uitdagingen in jouw team, stellen we samen de specifieke inhoud van het programma op.

3) “Bye Bye Stress, Helloo Energy!”
Dit is een energieke workshop, waarin we bewustwording over stress en energie combineren met sporten of bewegen. We gaan vanuit een hele positieve focus met de groep aan de slag en zetten in op het vergroten van ieders zelfregie als het gaat om gezondheid en vitaliteit. We behandelen een model dat handvatten biedt om beter om te gaan met alledaagse stress. Daarnaast gaan we naar buiten om te sporten dan wel te bewegen (afhankelijk van ieders niveau) en maken de deelnemers kennis met mindful running (in de niet-zweverige vorm). Een echte energy boost die bijdraagt aan vermindering van stress en toename van werkplezier!

4) “Complimenten-douche”
In deze workshop geven we de deelnemers een heuse energie boost! De deelnemers komen letterlijk met meer energie de sessie uit, dan dat ze de sessie gestart zijn. Blij, vrolijk, energiek en bruisend zijn woorden die wij vaak van deelnemers terug krijgen. In deze workshop focussen we op energiegevers, op wat iemand gelukkig maakt, waar iemand trots op is en gaan we hierover kort in gesprek gebaseerd op basis van one-minute coaching. Het ontvangen van complimenten over behaalde successen geeft energie, maar het geven ervan ook! Juist deze complimenten en waardering zorgen voor een energiek gevoel en vermindering van spanning en stress.

5) “Een fuck-it list ipv een bucket list”
Dromen en doelen zijn prachtig, maar tegenwoordig moeten we wel heel veel van onszelf. Misschien heeft iets meer laten wel een betere invloed op onze gezondheid, dan nog meer doen..
In deze workshop gaan we op een positieve en interactieve manier met de groep aan de slag. We doen oefeningen die zorgen dat jij jouw grenzen gaat herkennen, zodat je bewust kan bepalen hoe je deze ook wil stellen. Het stellen van grenzen lijkt soms spannend en beperkend. Tegelijkertijd creëert grenzen stellen juist ruimte en biedt het weer nieuwe mogelijkheden.

6) Manage jouw energie ipv jouw tijd!
Hoe vaak zou je niet willen dat er meer uren in de dag zitten? Dat we niet alleen meer tijd hebben op werk, maar ook thuis voor het gezin? In deze workshop gaan we vanuit een hele positieve focus met de groep aan de slag en combineren we kennis en bewegen. We behandelen een model dat handvatten biedt om slimmer te werken en leven in plaats van harder te werken en leven. De workshop is interactief en sluit af met een persoonlijk actieplan.

Geïnspireerd?

Stuur een bericht met jouw verzoek naar info@stressmngt.nl of vul het contactformulier in op deze website.. Meer informatie over de inhoud, de duur en het tarief van de trainingen en workshops is uiteraard beschikbaar, wij horen graag van jou zodat we samen een steentje kunnen bijdragen aan minder burn-outs door in te zetten op preventie en werkplezier!

Share