Afgelopen juni heeft de afdeling EPI (epidemiologie en surveillance van infectieziekten) van het RIVM een heidedag georganiseerd. Tijdens deze heidedag wilde de afdeling één dagdeel aandacht besteden aan de volgende thema’s:
-Werkstress
-Bevlogenheid
-Werkplezier
-Ontspanning

De afdeling EPI bestaat uit ongeveer 90 personen en werd beschreven als een hele diverse groep mensen. Divers in opleidingsniveau, functie en leeftijd. Uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek was naar voren gekomen dat veel medewerkers een hoge mate van werkstress ervaarde. Op de afdeling heerst een hoge werkdruk en hebben de medewerkers te kampen met grote pieken in de werkbelasting. Welke organisatie herkent dit niet? Vandaar de beslissing om tijdens de heidedag aandacht te besteden aan werkstress, maar ook aan de positieve thema’s die ervoor zorgen dat werkdruk en een hoge werkbelasting beter te dragen zijn.

Doel: bewustwording & handvatten én positiviteit & energie

Het doel van de heidedag was tweeledig: bewustwording en handvatten voor het omgaan met werkstress aan de ene kant, en positiviteit en energie opdoen aan de andere kant. Een mooie overeenkomst met de waarden van The Stressmanagement Company, dus heeft het RIVM uiteindelijk ons uitgekozen om voor dit dagdeel een mooi programma te verzorgen. Het RIVM heeft vijf verschillende workshops van The Stressmanagement Company uitgekozen om aan hun afdeling aan te bieden. Een aantal in combinatie met buiten sporten dan wel bewegen, een aantal gewoon binnen.

1. Bye Bye Stress, Helloo Energy!
Een leuke en energieke workshop waarin we bewustwording over stress en energie combineren met sporten. De deelnemers krijgen handvatten voor het omgaan met alledaagse stress en doen tegelijkertijd een berg positieve energie op.

2. Kijken in Kansen
Een mooie workshop waarin we door inzicht en spel aan de slag gaan met samenwerken, een bron van werkSTRESS als samenwerking frustreert, maar ook een bron van werkPLEZIER als men elkaar aanvult en het soepel loopt. Met behulp van MBTI kijken we naar verschillen in persoonlijkheid vanuit ieder’s kracht.

3. Manage je Energie ipv je tijd!
Een leuke en energieke workshop waarin we kijken naar tijdsdruk en aan de slag gaan met slimmer werken ipv harder werken. Ook in combinatie met sporten, zodat de workshop naast concrete handvatten ook een energie boost oplevert.

4. Persoonlijke Passie
Een mooie workshop waarin we op zoek gaan ieder’s persoonlijke passie en kwaliteiten. Werken vanuit je kwaliteiten en passie vergroot de bevlogenheid.

5. Mindfulness
Een fijne workshop waarin de deelnemers kennis maken met Mindfulness door verschillende oefeningen en gesprek. Een perfecte workshop die zorgt voor bewustwording, rust en ontspanning.

De medewerkers mochten zelf hun voorkeur aangeven zodat de workshop goed zou aansluiten bij hun wensen en interesses. Zie hier een impressie van de middag van de heidedag van afdeling EPI van het RIVM:

Uiteindelijk heeft The Stressmanagement Company de medewerkers van de afdeling EPI van het RIVM op verschillende thema’s handvatten kunnen reiken én ze een energieke en ontspannen middag kunnen bezorgen. Het RIVM was dan ook heel tevreden:

“Het was prettig om met The Stressmanagement Company samen te werken. We zijn in samenspraak tot een energievol programma gekomen.”

Ben jij ook op zoek naar een nuttig én energiek programma voor de heidedag of bosdag van jouw afdeling of team? En is werkdruk of werkstress ook een thema binnen jouw afdeling of team, maar wil je dit thema vanuit een positieve en inspirerende invalshoek benaderen?

Neem dan contact op met The Stressmanagement Company via dit contactformulier
of door een mailtje te sturen naar info@stressmngt.nl. Wij verzorgen programma’s voor zowel kleine als grote groepen, altijd vanuit de waarden positief, energiek, persoonlijk, direct en resultaatgericht.

Share