“Steeds meer werkgevers pakken stress op de werkvloer aan.”

Wat een goed nieuws! De Week van de Werkstress is vandaag begonnen en direct zien we de effecten van de extra aandacht in de afgelopen jaren. “Het aantal werkgevers met anti-werkstressbeleid stijgt van 69 procent in 2014 naar 77 procent in 2016.” Fantastisch!

Maar nog steeds zijn de cijfers over klachten door werkstress bij de werknemers ook duidelijk. Dit anti-werkstressbeleid is hard nodig, want het onderzoek van TNO en CBS wijst uit dat in 2016 nog steeds 1 op de 7 werknemers burn-out klachten ervaarde en verzuim wegens werkstress werkgevers 2 miljard Euro kostte.
Werk aan de winkel om met dat anti-werkstressbeleid ook de klachten te laten verminderen, voor de werknemer en de werkgever!

Lees hier de cijfers van het onderzoek van TNO en CBS voor de Week van de Werkstress 2017.

Wilt u eens sparren over beleid om stress op de werkvloer aan te pakken, neem dan contact op via het formulier hieronder. Of bel of mail mij direct via mijn gegevens rechtsboven aan de pagina.

Share