TNO en CBS hebben grootschalig onderzoek gedaan naar de duurzame inzetbaarheid van zelfstandig ondernemers zonder personeel en wat blijkt, zij ervaren minder vaak burn-out klachten dan werknemers in loondienst.

Werknemers in loondienst: 1 op de 7 (14%) burn-out klachten
Zelfstandig ondernemers: 1 op de 14 (7%) burn-out klachten

Dit betekent dat 50% minder ZZP’ers burn-out klachten ervaart. Wat een verschil!
Hoe dit komt? Volgens dit onderzoek ervaren zelfstandig ondernemers zonder personeel minder werkdruk. Ze geven minder vaak aan heel veel werk te hebben, extra hard te moeten werken of erg snel hun werk te moeten doen. Ook zijn ze meer bevlogen, vinden ze hun werk gevarieerder en willen ze later met pensioen dan werknemers. Wel voelen zelfstandig ondernemers zich vaker fysiek zwaar belast.

Lees het volledige artikel van het CBS en download het onderzoeksrapport voor meer insights: klik hier.

Hoe denk jij hierover? Herken je de cijfers of juist totaal niet?
Ik ben benieuwd!

Share