Wat een prachtig initiatief, een “fuck it list” in plaats van een “bucketlist”!
Dromen en doelen zijn prachtig, maar tegenwoordig moeten we wel heel veel van onszelf. Misschien heeft iets meer LATEN wel een betere invloed op onze gezondheid, dan nog meer DOEN..

Vandaag een inspirerend artikel om de site van Omdenken:

De Fuck it list

Al een heel groot deel van je leven achter de rug en ook nog een heel leven voor je. Al zoveel dingen gedaan en ervaren en nog zoveel ervaringen voor de boeg. Sommige mensen zijn geneigd in het verleden te blijven hangen en anderen voelen zich fijn bij het focussen op de toekomst. Focussen op dingen waarvan je droomt, waar je naar verlangt en die je ooit echt nog zou willen of moeten doen voordat je dood gaat.

Bucketlist

Sommige mensen maken van deze dromen of doelen een bucketlist, een lijstje met dingen die je gedurende je leven echt gedaan moet hebben en kunt afvinken als je ze volbracht hebt. Zoals parachute springen, zwemmen met haaien, een bepaalde functie in je droombedrijf krijgen, een droomreis met je partner maken. Zo’n lijstje kan je veel hoop en zin geven in de toekomst. Je ziet de mogelijkheden en leeft toe naar je doelen. Hoewel je je heel gelukkig zou kunnen prijzen met deze levensdoelen en mogelijkheden, zou je je misschien juist ook een beetje verdrietig kunnen voelen door zo’n lijst. Ga ik deze dromen wel waarmaken? Heb ik hier wel de mogelijkheden voor? En genoeg tijd? Word ik wel gelukkig als ik deze doelen uiteindelijk niet bereik?

Fuck it list

Maar van omdenker Lianne kregen wij een tijd geleden een goed idee binnen. Haar oom heeft namelijk geen bucketlist maar een fuck it list. We draaien het dus om. Een lijst met de dingen die je juist nóóit meer wil doen in je leven. De blunders, de fouten of vervelende ervaringen die jij in je leven bent tegengekomen zet je in een lijst en je zorgt ervoor dat je er nooit, maar dan ook nóóit meer mee te maken krijgt. Heerlijk makkelijk toch? Je hebt het geheel in eigen hand. De mogelijkheid is altijd beschikbaar; je zegt er namelijk gewoon ‘nee’ tegen. Dat klinkt gek, want wij van Omdenken sporen jullie meestal aan om juist dat ‘ja’ te zeggen tegen de wereld. Maar deze ‘nee’ geeft je ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Nieuwe mogelijkheden waar je wél blij van wordt en waar je vervolgens volmondig ‘ja’ tegen kunt roepen.

Een voorbeeld van een Fuck it list

□ Boos worden op mijn ex
□ Beginnen aan een dieet
√ Me opwinden over getreuzel bij de kassa van de Albert Heijn
√ Me mee laten slepen door het enthousiasme van een ander terwijl ik er zelf niet achtersta
□ Een heleboel kleren kopen die ik nooit aandoe
□ Mensen blij maken ten koste van mezelf
□ In de achtbaan gaan waardoor ik de hele week misselijk ben
√ Keihard vallen voor een grote groep mensen
□ Iemand veroordelen zonder de feiten te kennen
□ Verwachtingen hebben van iemand zonder dit te communiceren
√ Van mezelf verwachten dat ik alles moet kunnen

Doe mee. Maak je eigen lijst en fuck it!

Bovenaan mijn fuck it list staat burn-out.. Nooit meer de verantwoordelijkheid van de wereld op mijn schouders nemen en zo over mijn eigen grenzen gaan. Voelt heerlijk om te zeggen: Fuck it! 🙂

Wat staat er bovenaan jouw fuck it list?

klik hier voor het artikel op de website van Omdenken.

Share