Vandaag is het internationale vrouwendag. Over de hele wereld wordt er gestreden voor gelijke rechten en gelijke kansen voor vrouwen. In Nederland wordt er gevierd wat er al bereikt is en krijgen vrouwen extra aandacht. Het thema is dit jaar sisterhood, vrij vertaald zusterschap. Het draagt uit dat vrouwen er voor elkaar moeten zijn en elkaar moeten steunen. Daarom vandaag speciaal voor de werkende vrouwen onder ons een kadootje voor jezelf! Lees hier een aantal zeer effectieve tips om je stress op korte termijn goed te managen. Bonus: het zijn geen tijdrovers!

1. dans het eruit
2. maak een wandeling
3. praat erover
4. adem diep in, adem langzaam uit
5. ga vroeg naar bed
6. focus op datgene waar je wél controle over hebt
7. overdenk leuke tijden en geniet na
8. laat je omhelsen
9. zoek naar mogelijkheden
10. lach

Die laatste is mijn persoonlijke favoriet, LACH! Onderzoek heeft aangetoond dat lachen helpt om stress te verlichten vanwege het effect dat lachen heeft op het stresshormoon cortisol. Een goede lachbui blijkt stresshormonen zoals cortisol terug te dringen en endorfines vrij te maken. En endorfines staan ook wel bekend als onze ‘feelgood’-hormonen. Twee vliegen in één klap!

Dus wat doe jij vanavond na werk om eens lekker te lachen? Drink je een borrel met die grappige collega, klets je gezellig bij het avondeten, zoek je een leuke comedy serie uit op tv, doe je een leuke spelletje met de kids, of bel je beste vriend of vriendin voor wat goede grappen?

Aangezien internationale vrouwendag staat voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen, mogen ook mannen gebruik maken van bovenstaande tips om hun stress te managen. Doe er jullie voordeel mee!

Share